طرز تهیه فالوده شیرازی
۲ روش طرز تهیه فالوده شیرازی (با نشاسته و رشته آماده)
فالوده یا پالوده یکی از دسر های یخی و خوشمزه ایرانی است. اصل واژه پالوده از پالودن است به معنی پاک و صاف کردن. فالوده شیرازی از قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در آب، یخ و شکر تهیه میشود. برای طعم و عطر بهتر فالوده، از عرقیاتی مثل نسترن، اسانس آلبالو و آبلیمو تازه استفاده میکنند. فالوده شیراز، کرمان و یزد معروفترین نوع فالوده هستند که نوع شیرازی آن را معمولا با آب لیمو، عرق نسترن یا شربت آلبالو میل میکنند، اما پالوده کرمانی را با گلاب و نعناع مخلوط کرده و مصرف میکنند. فالوده خیلی طرفدار داره و در ایران و خارج از ایران هم میتوان تهیه کرد.
فالوده یکی از بهترین دسرهای خنک در فصل گرم بهار و تابستان است. زادگاه اصلی این دسر بینظیر شهر شیراز است البته فالوده کرمانی نیز کیفیت منحصر به فرد خود را دارد. اگر روزی میهمان یکی از این ۲ شهر بودید حتما فالوده را امتحان کنید. اگر طرز تهیه این دسر را در خانه یاد بگیرید میتوانید در تمام روزهای گرم پیش رو از سرو آن لذت ببرید. با ما همراه باشید تا یکی از بهترین روشهای تهیه فالود شیرازی به روش خانگی را به همراه ۸ نکته طلایی شما آموزش دهیم.
50% تخفیف
ویژه خرید کالاهای سوپرمارکتی اکالا
برای دریافت کد تخفیف شماره خود را وارد کنید:
فهرست مطالب
در مجله اینترنتی کوروش اکالا بلاگ و بخش آشپزی طزر تهیه انواع دسرها را برای شما آماده کردیم.
طرز تهیه فالوده شیرازی به روش خانگی
تهیه فالود شامل ۲ بخش اصلی است یکی تهیه شربت فالوده و دیگری رشتهگیری فالوه با ما همراه باشید تا این مراحل را با جزئیات دقیق به شما آموزش دهیم.
مرحله اول | طرز تهیه شربت مخصوص فالوده
شکر رو در قابلمه بریزید، ۱۶۰ گرم آب رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر و آب با هم مخلوط شوند.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار بدید تا زمانی که به جوش بیاد. وقتی قل زد وجوشید، از روی حرارت بردارید و سریع گلاب رو اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
شربت رو داخل کاسه یا ظرف فلزی بریزید و ظرف رو در فریزر قراربدید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای آلبالو
بعد از دوساعت از فریزر خارج کنید؛ باید شربت حالت یخ زده داشته باشد. با چنگال هم بزنید و مجدد بعد از هم زدن، ظرف رو در فریزر قرار بدید و این کار رو دوباره بعد از یک یا دو ساعت تکرار کنید.
مرحله دوم | تهیه رشته فالوده
نشاسته را درکاسه ای بریزید؛ یک پیمانه از آبی که برای تهیه رشته فالوده نیاز است رو روی نشاسته بریزید و نشاسته و آب رو بخوبی با هم مخلوط کنید تا نشاسته کامل در آب حل شود.
نکته: حتما دقت کنید که نشاسته گلوله نشه و کامل در آب حل شده باشد.
سه پیمانه باقیمانده آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ بشه. سپس محلول آب و نشاسته را داخل قابلمه حاوی آب داغ بریزید. و سریع هم بزنید.
در این مرحله بخاطر ورود نشاسته به آب داغ، سریع نشاسته قوام پیدا میکنه. باید هم زدن را مداوم انجام دهید تا نشاسته ته نگیرد و گلوله نشود. حتما اینکار رو با حرارت کم انجام دهید تا زمانی که نشاسته کاملا غلیظ و خمیری بشه. (پروسه هم زدن نشاسته حدودا نیم ساعت باید طول بکشه تا بوی خامی نشاسته بر اثر حرارت ازبین بره و کاملا نشاسته پخته و غلیظ بشه و آب اضافی تبخیر شود.)
وقتی خمیر نشاسته آماده شد، همانطور که داغه باید بصورت رشته ای در یخ ریخته بشه!
برای رشته کردن نشاسته میتونید از چرخ گوشت، صافی یا آبکش و یا قیف و ماسورهی مدل چمنی استفاده کنید. بهترین روش برای تهیه رشته فالوده در منزل استفاده از چرخ گوشت یا ماسوره است! من از ماسوره استفاده کردم که خیلی راحت و کم دردسر تر هست!
ماسورهای که چند سوراخ داره رو در قیف نسوز یا سیلیکونی قراربدید؛ نشاسته داغ رو داخل قیف بریزید. داخل کاسهی گودی رو پر از یخ کنید. کاملا سرد و یخ باشه!
حالا نشاستهای رو که درقیف ریختید توسط قیف و ماسوره در کاسه ی حاوی یخ پایپ کنید. قیف داغ است و بهتر است به وسیلهی پارچه یا حوله قیف رو دردست بگیرید و کاملاً فشار بدید تا نشاسته به آب یخ منتقل بشه. فقط باید دقت کنید که زمانی که نشاسته رو در آب یخ میریزید، ماسوره درآب باشه تا نشاسته به هم نچسبد. مشاهده میکنید که نشاسته ها کاملا بصورت رشته ای در آب غوطهور میشن.
وقتی نشاستهها به صورت رشتهای در اومد باید درشربت بریزیدj. شربتی که قبلا در فریزر گذاشتید رو از فریزر خارج کنید. کمی از شریت یخ زده رو درکاسه ای بریزید. البته باید حتما از کاسه استیل استفاده کنید و کاسه رو از دو ساعت قبل در فریزر قرار بدید تا کاملا خنک و یخ زده شود. بعد از فریزر خارج کنید و شربت یخ زده را داخل بریزید. مقداری از رشته های فالوده را روی شربت یخ زده بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی آلبالویی
دوباره شربت بریزید و مجدد رشته های فالوده را روی شربت یخ زده بریزید و هم بزنید. دراین مرحله رشتههای فالوده بصورت جامد میشن.
بعد از این مرحله دوباره رشتهها رو باهمان شربت در فریزر قرار بدید تا کمی یخ بزند و بعد خارج کنید و برای سرو آماده است.
مرحله سوم |سرو کردن و تزیین فالوده
زمان سرو هم برای روی فالوده میتونید از آب لیموی تازه یا شربت آلبالو و توت فرنگی استفاده کنید. یا با بستنی سنتی میل کنید که بسیار خوشمزه و دلچسب میشود. بعد از سرو سریع باید مصرف شود تا رشتهها تردی خودشون رو از دست ندهند.
۸ نکته طلائی در تهیه فالوده شیرازی با نشاسته
۴ خاصیت باورنکردنی فالوده شیرازی
سوالات متداول تهیه فالوده
با جواب سوالات تهیه فالوده شیرازی همراه ما باشید.
انواع فالوده چیست؟
فالوده شیرازی، فالوده یزدی، فالوده کرمانی، فالوده بستنی، فالوده هندوانه، فالوده چندمیوه از پرطرفدارترین فالودها هستند.
تفاوت فالوده یزدی و شیرازی چیست؟
فالوده شیرازی را با آبلیموی تازه یا آب آلبالو سرو میکنند اما فالوده یزدی را پس از آماده شدن با شیره گلاب و سیاهدانه تناول میکنند.
فالوده یا پالوده، کدام صحیح است؟
پالوده نوعی دسر یخی است که از نشاسته تهیه میشود. نشاسته را پس از پخته شدن درون قابلمهای میریزند که ته آن سوراخهای متعددی است، روی آن را ظرف پارچهپیچ شده مناسبی قرار میدهند و به کمک پا به آن فشار وارد میکنند تا نشاسته پخته شده از سوراخهای ته قابلمه درون شربت سرد ریخته شود که به آن (پا)لوده گفته میشود. پس از حمله اعراب و جایگزین شدن حرف (ف) به جای (پ) نام این دسر نیز به غلط از پالوده به فالوده تغییر کرد.
امیدواریم که از طرز تهیه فالوده که یکی از دسرهای تابستانی خنک و خوشمزه است، لذت برده باشد! برای مشاهده رسپیهای بیشتر، به مجله آشپزی اکالا مراجعه کنید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!
طرز تهیه فالوده شیرازی
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- برای رسم زاویه راست از چه چیزی استفاده می کنیم
- فیلم سینمایی چیزی برای از دست دادن نیست
- کلمه با ح آخر
- کلمه با ع آخر چسبان کلاس اول
- تعطیلات آخر هفته
- تعطیلی آخر هفته
- سریال گیلدخت قسمت آخر
- جواب تمرین های آخر فصل سوم فیزیک دهم
- جواب تمرینات آخر فصل 3 فیزیک دهم
- مبایعه نامه خودرو
- متن تقدیم پایان نامه
- کتاب آیین نامه رانندگی
- نامه مهیار
- زکات فطره به چه کسانی تعلق میگیرد
- نسبت دو زاویه مکمل 4 به 5 است اندازه زاویه بزرگتر را به دست آورید
- نژاد سگ
- قیمت سگ دوبرمن دیوار
- سریال لوسیفر فصل 1 قسمت 1 دوبله فارسی بدون سانسور
- سریال زیبای حقیقی قسمت 2 زیرنویس فارسی بدون سانسور
- فیلم پیچ اشتباه 6 بدون سانسور
- دانلود فیلم چهار شگفت انگیز 1 دوبله فارسی بدون سانسور
- دانلود آهنگ حالم بده چی شده خانوم
- دانلود اهنگ بعد من با کی سرت گرم شده
- دانلود بازی کلاچ هک شده
- دانلود دریم لیگ مود شده
- علت مرگ رضا داوود نژاد
- علت لرزیدن عروس هلندی
- علت حمله اسکندر به ایران چه بود کلاس چهارم
- فرمول توان مصرفی
- تمرین صفحه 67 ریاضی نهم
- تمرین صفحه 142 ریاضی یازدهم تجربی
- تمرین صفحه 37 ریاضی دهم انسانی
- ریاضی کلاس ششم صفحه 114 تمرین
- تمرین صفحه ی 95 ریاضی هفتم
- تمرین صفحه 107 ریاضی نهم
- تمرین صفحه 141 ریاضی هشتم
- تمرین صفحه 134 ریاضی هشتم
- تمرین صفحه 57 فیزیک دهم
- تمرین ریاضی پنجم صفحه 133
- تمرین صفحه 128 ریاضی ششم
- تمرین صفحه 123 ریاضی نهم
- سوره گاو آیه 29
- 30 ayeh.com
- سوره نازعات 27 تا 32
- آیه من یتق الله
- نیکی و ولاد 2022 خنده دار جدیدترین
- اسکرین شات در ویندوز 11
- redmi note 11 pro قیمت
- درس 11 قرآن هشتم
- ناروتو فصل 1 قسمت 11 دوبله فارسی