طرز تهیه مربای انجیر زرد
طرز تهیه “مربای انجیر” به همراه فوت و فن شفاف شدن!
مربای انجیر، یکی از متفاوتترین و خوشمزهترین مرباهای است که باید در هر خانهای باشد.ظاهری کاملا متفاوت و زیبا که به میز غذایتان زینت میبخشد. تاریخچهی این مربا به هزاران سال قبل برمیگردد و در واقع نوعی از روشهای نگهداری از مواد خوراکی در گذشته است. به صورت کلی، مربا از پخته شدن میوه با شکر بدست میآید که این محصول در ظروف سر بسته در یخچال به مدت طولانی قابل نگهداری هستند. پس در نتیجه ما با تهیه مربا میتوانیم در تمام فصول از میوههایی که مناسب ذائقه و علایقمان است استفاده کنیم.مربا اغلب در وعده صبحانه یا میانوعده با ترکیبات مختلفی سرو میشود و در انواع شیرینی، کیک و دسرها میتوانید از آن استفاده کنید. انجیر خواص بی شمار و باورنکردنی دارد. خواص ضدسرطانی دارد و منبع عالی فیبر و پتاسیم است، سلامت قلب وعروق را بهبود میبخشد و خواص ضدباکتری و ضدقارچی دارد.
ما امروز در مجله اینترنتی اکالا بلاگ طرز تهیه مربای انجیر را با بررسی تمام نکات مهم و سوالات متداولی که در تهیه این مربا ممکن است برایتان پیش آید به شما آموزش خواهیم داد پس تا انتهای این مقاله همراهمان باشید.
مراحل تهیه مربای انجیر
با ۵ مرحله طرز تهیه مربای انجیر همراه ما باشید.
مرحله اول | شستن و سوراخ کردن انجیرها
انجیرها رو به خوبی بشورید و اجازه بدین خشک بشن.
به کمک سوزن، از چند جا انجیرها رو سوراخ کنید تا موقع پخت، شیره کاملا داخل مربا بره و انجیرها حالت چروکیده پیدا نکنن و شکل خودشون رو از دست ندن.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای آلوچه
مرحله دوم | درست کردن شربت مربای انجیر
شکر و آب رو داخل قابلمه مناسبی مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار بدین تا به جوش بیاد و دونههای شکر کاملا حل بشن. نکته مهم: اصلا هم نزنید و اجازه بدین شکر با جوشیدن حل بشه!
50% تخفیف
ویژه خرید کالاهای سوپرمارکتی اکالا
برای دریافت کد تخفیف شماره خود را وارد کنید:
وقتی ذرات شکر حل شد و شیره شروع به جوشیدن کرد، جوهر لیمو رو بهش اضافه کنید.
در صورتی که دوست نداشتین از جوهر لیمو استفاده کنید، میتونید یک قاشق غذاخوری آبلیمو بریزین.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا گلابی
مرحله سوم | ریختن انجیرها در شیره
انجیرها رو داخل شیره بریزین تا همزمان با پختنِ اونها، شیره هم به قوام برسه. (شعله هم متناسب با اندازه قابلمه و متوسط باشه).
مرحله چهارم | جمع کردن کف مربا از روی آن
وقتی مربا شروع به جوشیدن کرد، کف روی اون رو حتما با یک قاشق جمع کنید تا مربا خوشرنگ و براق بشه. (اگه کف مربا جمع نشه، مربا کدر میشه.)
اجازه بدین بجوشه تا انجیرها کاملا بپزن.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای گردو و فواید آن برای سلامتی
مرحله پنجم | به قوام رسیدن مربای انجیر
کم کم شیره مربا کف میکنه و بالا میاد؛ وقتی حبابهای درشت روی شیره ظاهر شد، یعنی که مربا به قوام رسیده.
با یک قاشق تمیز، مقداری از شیره رو داخل نعلبکی بریزین و داخل فریزر بذارین تا خنک بشه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا آلبالو
بعد ظرف رو داخل دستتون بچرخونین؛ اگه شیره غلظت داشت و آهسته حرکت میکرد و موقع حرکت، چین میخورد، یعنی مربا به قوام رسیده و میتونید حرارت رو خاموش کنید!
نکته: در صورتی که مایل بودین از وانیل داخل مربا استفاده کنید، قبل از خاموش کردن وانیل رو اضافه کنید و بعد حرارت رو خاموش کنید چون وانیل اگه زیاد روی حرارت بمونه تلخ میشه.
بعد از خاموش کردن حرارت، اگه کفی روی مربا مونده بود مجددا جمع کنید.
اجازه بدین مربا داخل ظرف کاملا خنک بشه و بعد داخل ظرف مناسب بریزین و داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
خواص و فواید انجیر برای سلامتی
انجیر یک میوه خوراکی و مغذی است که به عنوان بخشی از تغذیهی بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. این میوه دارای خواص و فواید بسیاری برای سلامتی است که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
انجیر دارای مقدار زیادی فیبر میباشد که به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. مصرف منظم فیبر باعث افزایش حجم مدفوع، پیشگیری از یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.
انجیر حاوی پتاسیم است که به کنترل فشار خون کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مانند فشار خون بالا را کاهش میدهد.
انجیر دارای انواع مختلفی از فیبرها است که به کنترل قند خون کمک میکند. این میوه میتواند در مدیریت دیابت نوع ۲ مفید باشد.
انجیر حاوی آنتوسیانینها، کاروتنوئیدها و ویتامین C است که آنتیاکسیدانهای قوی هستند. این مواد به خلاف اثرات آزادههای اکسیژنی و کمک به پیشگیری از آسیبهای اکسیداتیو در بدن کمک میکنند.
مصرف منظم انجیر به علت وجود ویتامینها و مواد مغذی مختلف، میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و مقاومت بدن در مقابل بیماریها را افزایش دهد.
انجیر حاوی مقدار قابل توجهی قندهای طبیعی است که به عنوان منبع انرژی برای بدن عمل میکند و میتواند به افزایش تحرکات روزانه کمک کند.
با وجود قندهای طبیعی، انجیر احساس سیری را افزایش داده و کمک به کنترل وزن و جلوگیری از افزایش وزن زیاد میکند.
انجیر دارای مقدار معتدلی کلسیم و مگنز است که به حفظ سلامت استخوانها و جلوگیری از بیماریهای مرتبط با استخوان مانند اوستئوپروزیس کمک میکند.
انجیر حاوی موادی مانند منیزیم است که به عنوان یک آرامشبخش طبیعی عمل میکند و به بهبود وضعیت روحی کمک میکند.
همچنین باید به این نکته توجه داشت که مصرف انجیر در میان وعدههای غذایی بهترین نتیجه را خواهد داشت و میتواند به تنوع تغذیه و افزایش مصرف میوهها و سبزیجات در رژیم غذایی کمک کند.
سوالات متداول در تهیه مربا انجیر
در اینجا به سوالات متداول شما در خصوص مربای انجیر پاسخ داده شده ایت.
۱- چرا انجیرها له میشوند؟
۲- چرا مربا انجیر کدر میشه؟
موقع پخت مربا انجیر، به هیچ عنوان در مربا رو نذارین! چون مربا کدر و تیره میشه و باعث سر رفتن مربا میشه.
۳- چه کار کنیم دانههای انجیر از مربا خارج شود؟
بعد از خنک شدن مربا، انجیرها رو خارج کنید و شیره مربا رو از صافی رد کنید و بعد انجیرها رو داخل شیره برگردونید.
بیشتر بخوانید: لیست انواع صبحانه
۴- از چه نوع انجیری برای مربا استفاده کنیم؟
با این روش پخت مربا، میتونید از انجیر زرد، سبز، سیاه یا جنگلی استفاده کنید با این تفاوت که انجیر زرد یا سبز، مربای خوش رنگ تری به ما میده، اما دستور مربا با انجیر خشک متفاوته و از این روش نمیشه استفاده کرد.
۵- اگر بعد از خنک شدن، فهمیدیم مربا به قوام نرسیده، چه کنیم؟
انجیرها رو با یک کفگیر سوراخ دار از شیره خارج کنید و شیره مربا رو روی حرارت کم بذارین تا بجوشه و کاملا به قوام برسه. کمی از شیره رو بین دو انگشت امتحان کنید، اگه حالت کشسانی داشت و آبکی نبود حرارت رو خاموش کنید و انجیر ها رو داخلش برگردونید، مربا بعد از خنک شدن، حتما باید قوام لازم رو داشته باشه وگرنه کپک میزنه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا زردآلو
۶- از انجیرهای چه اندازه ای استفاده کنیم؟
برای مربا انجری، بهتره از انجیرهایی با اندازه متوسط استفاده کنید و انجیرها نه خیلی نرم باشن و نه کال و سفت.
۷- اگر انجیرها به یک اندازه رسیده نیستند، چه کنیم؟
اگه انجیر هایی که برای مربا تهیه کردین همگی به یک اندازه نرسیدن و بعضی ها سفت تر هستن، اونا رو جدا کنید و اول انجیر های سفت رو داخل شیره بریزین و اجازه بدین ده دقیقه بجوشن و بعد انجیر های رسیده تر و نرم تر رو به شیره اضافه کنید.
۸- انجیرها رو پوست بکنیم یا نه؟
بعضی افراد برای تهیه مربای انجیر، پوست اون رو میکَنن و جدا میکنن! در این روش مربا نرم تر میشه و ظاهر قشنگش به صورت درسته حفظ نمیشه و استحکام لازم رو نداره. بهتره انجیرها رو با پوست مربا کنید.
۹- از چه طعم دهندهای برای مربای انجیر استفاده کنیم؟
۱۰- اگر مربای انجیر تلخ بشه چه کنیم؟
اگر مربای انجیر تلخ شده است، میتوانید به چند راه حل مختلف روی بیایید:
با استفاده از یک یا ترکیبی از روشهای فوق، میتوانید مربای انجیر تلخ را به طعم دلخواه تغییر دهید. با همه این حال، ممکن است برخی از افراد علاقهمند به طعم تلخ مربا باشند، پس قبل از انجام هر تغییری، میتوانید مربا را به افراد دیگر نیز پیشنهاد دهید و نظر آنها را درباره طعم آن بپرسید.
برای تزئین مربا انجیر، میتونید موقع سرو روی اون بادام پرک یا خلال پسته بریزین. اما به صورت ساده هم زیبایی لازم و کافی رو داره! امیدوارم از آموزش مربای انجیر راضی باشین. برای مشاهده سایر دستورهای شیرینی پزی و آشپزی، به مجله اکالا مراجعه کنید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱ کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم ممنون که همراهم هستین
طرز تهیه مربای انجیر زرد
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- کد تپ سواپ achieve everything you want
- نرم افزار بانک مهر ایران
- قرص لوزارتان 25
- رمان همسر طلبه
- مداد بی نهایت چیست
- اهنگ بیا بریم شاهچراغ عهدی ببندیم نازی
- عکس سمندون
- قسمت سوم جوکر
- دیجی جت
- سریال آقای قاضی فصل دوم قسمت 23
- عشق شیرین است قسمت اول
- سریال عربی نمی توانم
- آهنگ عربی یا داب داب
- زبان به عربی
- سریال زبان عشق قسمت 130
- دانلود بازی شبیه ساز زندگی واقعی برای اندروید
- سریال زندگی گمشده قسمت 64
- جوکر فصل 2 قسمت 3
- فصل دوم سریال شربت زغال اخته
- طلسم شدگان فصل 2 قسمت 8
- پادشاهی 4
- سریال از سرنوشت فصل 4 قسمت 5
- جواب قرعه کشی ایران خودرو
- سایت جواب قرعه کشی ایران خودرو
- جواب مرحله 183 آمیرزا
- جواب مرحله 698 آمیرزا
- ساوه
- تارا دستي با موتور tu5 p _ کد محصول کلاس 32209
- آهنگ علامت سوال شادمهر
- رد داده ای مغزم
- اصل رپ eghma اغما
- سانی دئول
- امان الله خان
- مواد پروتئین تراپی مو
- سریال ملکی قسمت 170 دوبله فارسی نماشا
- فیلم نبرد تایتان ها 2 دوبله فارسی بدون سانسور نماشا
- تعداد ویرایش انتخاب رشته
- تعداد مدال های ایران در پارالمپیک توکیو
- قرعه کشی محصولات ایران خودرو
- تگزاس 1 دوبله فارسي اپارات
- طرح مادران ایران خودرو کی اعلام میشود
- فیلم طوبی
- سریال اخرین تابستان قسمت 7
- سریال سوگند قسمت 8
- قیمت آریزو 8
- 10 آهنگ برتر فرزاد فرزین
- متن درباره پسرم
- برج طغرل در کجا قرار دارد
- اهنگ شعله ور مثل اتیشم
- دیشب مثل هر شب جزیره اومد به خوابم